Het Fitgeheim van Rick

Het geheim van Rick

 

Ik ben Rick. Ik kwam met een blessure terecht bij de fysiotherapeut. De blessure kwam voort uit het te veel zitten en te weinig bewegen. Niet vreemd na 2 Corona jaren werken achter een beeldscherm. Met hem besprak ik dat ik een mogelijkheid zocht om te gaan sporten. Ik had wel een aantal sporten opgepakt, onder andere het Milon programma. Helaas heeft me dat niet geholpen in de bestrijding van mijn rugproblemen. Hij verwees mij naar Collin. Hij zou met Collin mijn fysieke problemen bespreken zodat hij meer maatwerk kan leveren in het trainingsprogramma.

 

Na een proefles was ik eigenlijk al overtuigd van de aanpak van Collin. Een serieus intakegesprek gaf mij vertrouwen om het erop te wagen en een 1 op 1 trainingsprogramma te gaan volgen. Daar ben ik in februari 2022 mee gestart.

Doel van het programma is om sterker te worden in het gebied vanaf mijn onderrug tot en met nek en schouders en toe te werken naar een situatie waarin ik zonder belemmeringen of angst voor verkeerde rugbelasting lekker kan sporten. Daarnaast wilde ik een betere conditie opbouwen en wat kilo’s afvallen. Mijn uiteindelijke doel was om 10 kilo af te vallen en 10 kilometer hard te kunnen lopen.

 

Ik train nu dus al bijna een jaar maar heb beide doelen al een tijd geleden bereikt. Door een personal trainingsprogramma ben ik veel sterker geworden. Ik doe dingen waarvan ik niet had gedacht dat ik die zou kunnen doen met mijn rug. Ik kan mijn rug beter en meer beheerst belasten en heb veel minder last van mijn rug. Daardoor voel ik mij fitter en kan ik ook beter hardlopen. Door veel te wandelen, op de cross trainer te lopen en buiten hard te lopen werk ik tegelijkertijd aan mijn conditie. Ik ga lopend of hardlopend naar de training en ik zorg ervoor dat ik anders en beter eet en meer beweeg om calorieën te verbranden. Ook daar krijg ik tips en trics voor van Collin. Alhoewel dat laatste niet primair het doel is van zijn programma is hij steeds geïnteresseerd in de voortgang en kunnen we goed sparren over de te nemen stappen. Ook daarin is hij eigenlijk een prima coach.

 

Vanaf augustus ben ik naast de personal training gestart met een bootcamp. Daardoor heb ik twee trainingsmomenten in de week. De progressie daarmee is indrukwekkend. Ik merk dat ik het leuker vind. Niet alleen omdat ik mijn persoonlijke doelen haal, maar ik voel me fitter en sterker. Daardoor heb ik veel minder rugklachten.

 

In september van dit jaar was ik ruim 10 kilo afgevallen. Gewoon door anders te eten en meer en beter te bewegen. Geen rare diëten, maar gewoon trainen en bewegen. Nu, in oktober heb ik mijn eerste 10 kilometer gelopen. Daarmee heb ik weer een grote mijlpaal bereikt.

 

De aanpak van Collin is prettig. Zijn manier van training en coaching is motiverend. Hij heeft een maatwerk programma gemaakt wat past bij mijn lichaam. Soms moet ik even kijken of ik iets durf te doen, maar door de aanpak lukt dat altijd en overtref ik mijzelf daarin. Dat werkt dus voor mij goed en geeft mij veel vertrouwen in de juist aanpak.

 

In het dagelijks leven ben ik ondernemer en verantwoordelijk voor twee bedrijven. Door fysiek fit en sterk te zijn heb ik veel energie om hiermee bezig te zijn. Ik merk dat een dergelijke manier van trainen goed bij mij past. Eigenlijk precies zoals ik graag zelf ook met klanten werk. Goed luisteren wat zij willen en dan een juiste oplossing aanbieden die ook echt werkt. Dat is wat Collin doet. En niet onbelangrijk, we hebben ook een hoop plezier samen.

Daarom ga ik er voorlopig nog even mee door!